lørdag den 13. august 2011

Vildand

Der skulle saft i fryseren - og hvad finder jeg -
yes - en gråand...



Vildt er slowfood hjemme hos os.
Det er aldrig rigtig slået an med rosastegt....




Nu hører vildt hører normalt til den kolde årstid,
- måske fordi det skal stege/koge i lang tid
men vi har vel også tid om sommeren?

Anden skal under alle omstændigheder tøes op
og brunes godt på alle sider.


I bunden af stegegryden med margarine. Og krydres med salt og peber.

Hæld vand på, til halvdelen af anden er dækket.
Skru ned på lavt blus, når det koger,
og nu kan du lave alt andet i 2-4 timer, til anden er mør.

Husk dog lige at lette på låget engang imellem
tjek og vend rundt...


  


En veninde forærede mig en dejlig høstbuket.
Der var god tid til køkkenbordssnak.
Imens bredte duften af andesteg sig rundt i krogene.




Hen under aften var anden blød og mør.
Den blev delt i 4 og serveret
med shiitake svampestuvning og frisk rødkålssalat.

Vildt er lavt på kalorier og højt på smag.
Giv tid til tilberedningen - og nyd resultatet.

2 kommentarer:

  1. Lyder rigtig lækkert, har desværre bare ikke en vildand i fryseren, men meget andet vildt.

    SvarSlet
  2. Alt vildt kan grydesteges. Især hvis man har noget lækkert tilbehør. Men der er heldigvis også mange andre muligheder. Så din fasan ;-)

    SvarSlet