søndag den 11. december 2011

Hjemmesyltede rødbeder - med bonus

Det er så hyggeligt at sylte rødbeder. Og let.


Jeg koger en lage af

1 liter eddike (Heidelberg er bedst)
300 g sukker
300 g Multisød
1 tsk hele nelliker
½ tsk sorte peberkorn


Koger et par kg. rødbeder til de er helt møre, 1-1½ time.
Skyller dem under koldt vand, gnider skrællen af og skærer dem i skiver.
Eddikelagen hældes på rødbederne i sylteglas.


Der var lidt for meget lage - og så dukker kreativiteten op.
Jeg koger gulerødder og pastinakker.
Skærer dem i skiver og kommer dem i glas med lagen.



I stedet for at smide den overskydende lage ud, fik jeg ekstra syltesager,
som allerede næste dag blev brugt sammen med mayonnaise og karry
til den skønneste hjemmelavede remoulade.

Bonusinfo:
I 100 g syltede rødbeder er der ca
57 kalorier, fordelt på
87% kulhydrat, 8% protein og 5% fedt.

Efterskrift (stop spild af mad):
Kogte rødbeder er gode i mange retter.
Jeg brugte endeskiverne til en gratin sammen med
løg, hvidløg, 100 g DDV yoghurt, 1 æg og 25 g cheddarost.



3 kommentarer:

  1. Lyder rigtigt lækkert. Nam nam. Må jeg vist også hellere prøve.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  2. Stop spild af mad!

    Love love love!

    KH
    Selina

    SvarSlet
  3. er det ikke voldsomt meget sukker når man nu gerne vil tabe sig ?

    SvarSlet