tirsdag den 3. april 2012

Fattigmands asparges

Jeg ville lave aspargesgratin - men pludselig var de grønne
asparges udsolgt, og plan B måtte i brug


Frisk broccoli kan gøre det samme


Jeg bruger stok og stilke til denne ret


Til gratinen bruger jeg
stilke og stok fra 1 bundt broccoli
50 g DDV yoghurt
1 æg
salt

 - koger broccolistilkene i letsaltet vand 5 minutter,
og blender det hele i minihakkeren, hvorefter det fyldes i en smurt form.

Bager gratinen i en halv time ved 170 grader.


Denne aften blev gratinen serveret sammen med rejer (vendt i sød chilisauce), orange melonskiver og groft flute. Gæsterne ankom før tid, så jeg nåede ikke at fotografere ;-)

Asparges(broccoli)gratinen indeholder 200 kcal, fordelt på
36% protein, 20% kulhydrat og 44% fedt.

Hvis man serverer 40 g rejer, 100 g melon og 30 g groft brød til,
bliver det et måltid til 326 kalorier, fordelt på
33% protein, 35% kulhydrat og 32% fedt.
Kaloriebilligt og fin balance....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar