mandag den 22. august 2011

Pastinak chips


I dag skal bloggen leve op til sit navn


Det skal handle om pastinakker - og chips


Hvis du har et mandolinjern, kan du skære
 pastinakkerne fuldstændig tyndt, her 0,75 mm



Hæld 1 tsk krydderi og 1 tsk olie i en plastpose
pust den op - drej rundt - og ryst


I dag brugte jeg fint salt til nogle
og grillkrydderi til resten


Bagt i ca et kvarter ved 200 grader
og knasende sprøde...


Tips
Chipsene bliver hurtigere brændt, hvis du bruger krydderiblandinger,
måske fordi der er sukker i.

6 kommentarer:

  1. Ser godt ud, den må prøves.Skal snart holde fødselsdag, kan de laves om formiddagen og først serveres til aften?

    Kh. Dorthe

    SvarSlet
  2. Hej Dorthe,
    Jeg har haft bøvl med indstillinger til kommentarerne, derfor først svar nu: Jeg ville lave dem klar tidligt, og så bage dem lige før de skal serveres. Mine chips blev bløde op ad dagen, men de var rigtig sprøde, da de var friske. Næste gang tester jeg mikroovnen, men først skal jeg lige have fat i nogle flere rodfrugter.
    Kh. Ida

    SvarSlet
  3. Ummm, vi laver også pastinak chips og de smager bare godt!

    SvarSlet
  4. Er det ikke nemmere at lave dem på en rist? Så de får varme fra begge sider.

    SvarSlet
  5. Det er muligt, at det ville være nemmere - men jeg har faktisk fundet en endnu bedre metode, nemlig at bage dem i microovnen, ligesom kartoffel chips. De skal godt vendes nogle gange, før de er færdige, men det giver det allerbedste resultat. Med venlig hilsen Ida

    SvarSlet
  6. Hvordan sætter man sin mikroovn på max varme?

    SvarSlet